Käyttämäsi selain on vanhentunut. Suosittelemme, että päivität selaimesi ensin uusimpaan mahdolliseen versioon.

1-TDC®on helppo annostella -

jopa kissoille ja pienille koirille!

 

 

Harjaatko sinä kissasi hampaat päivittäin ?

 

 

Valtaosa kissanomistajista ei pese kissansa hampaita vaikka se olisi suun terveyden kannalta hyvä asia. Hammaspesuun opettelu kannattaisi aloittaa jo pentuna. 

Tutkimusten mukaan jopa 75% kissoista kärsii suun ongelmista. Tulehdukselliset suun ja ienten ongelmat vaikuttavat kissan päivittäiseen hyvinvointiin yllättävänkin kokonaisvaltaisesti, sillä pitkälle edenneinä ne voivat aiheuttaa vakavia yleissairauksia. 

 

 

Harjaatko sinä koirasi hampaat päivittäin ?

 

 

Suuhygieniasta huolehtiminen hampaita harjaamalla  on ehdottomasti tehokkain keino ennaltaehkäistä hammaskiven kertymistä ja suun alueen ongelmia. 

Hammaskiveä pääsee kertymään erityisesti sellaisilla yksilöillä jotka eivät pidä pureskelusta, sillä lihaisten luiden ja purutikkujen pureskelu toimisi luonnollisena hampaiden puhdistusmekanismina. Plakin ja hammaskiven kertymiseen vaikuttavat kuitenkin monet eri tekijät.

 

Tehokkaalla ennaltaehkäisyllä säästää pitkän pennin ja eläimen elämänlaatu paranee kun perusasiat ovat kunnossa !

Tulehtunut suu ei aiheuta pelkästään kipua, vaan se voi aiheuttaa myös vakavia yleissairauksia

Jos pahanhajuiseen suuhun katsottaisiin, nähtäisiin  varsin usein kauttaaltaan tulehtunut suu täynnä hammaskiveä. Säännöllisellä hampaiden pesulla saadaan tehokkaasti ennaltaehkäistyä hammaskiven kertymistä. Hampaiden harjaus on kuitenkin joskus haasteellista. Jos hampaita ei pestä, niiden pinnalle kertyy ensin plakkia, joka muuttuu vähitellen kovaksi kerrokseksi hammaskiveä. Jos kertynyttä hammaskiveä ei poisteta ajoissa, se aiheuttaa ientulehduksen ja jopa vaarantaa hampaiden kiinnityskudoksen pitävyyden. Kun tulehdus etenee, huonokuntoisten hampaiden poisto on välttämätöntä eläimen hyvinvoinnin kannalta. Suuhygieniasta huolehtiminen hampaita harjaamalla on ehdottomasti tehokkain tapa pitää plakki ja hammaskivi kurissa. Paikallisesti ikeniin annosteltu 1-TDC on tehokas lisä ongelmien ennaltaehkäisyssä, koska sillä on ienterveyttä tukeva vaikutus. 1-TDC:n käyttö ei missään nimessä korvaa hampaiden harjaamista ja säännöllistä hammashoitoa, vaan suosittelemme käyttämään 1-TDC:tä ennaltaehkäisevästi näiden hoitotoimenpiteiden lisäksi ienterveyden ylläpitämiseen sellaisilla lemmikeillä, joilla on ongelmia suuterveyden kanssa.

 

Pahasti tulehtuneet ikenet, heiluvia hampaita - hoitoon ei useinkaan ole osattu hakeutua ajoissa

 

Vaikka eläintenomistajien tietämys eläinten hammasongelmista ja niiden asianmukaisesta hoidosta onkin viime vuosina lisääntynyt, valitettavan suuri osa lemmikkipopulaatiosta kärsii edelleen kunnollisen hammashoidon puutteesta. Ei ole ollenkaan epätavallista, että pienirotuinen koira tuodaan täysin muusta syystä eläinlääkärin vastaanotolle, ja tutkimuksessa todetaan jo hyvin pitkälle edennyt ientulehdus ja heiluvia hampaita. Tilanteen vakavuus on useimmiten yllätys omistajalle.

Pienet rodut ovat selkeästi alttiimpia hammaskiven kertymiselle ja joidenkin yksilöiden kohdalla edes säännöllinen hampaiden harjaus ei välttämättä pidä tilannetta aisoissa. 1-TDC on hyvä apukeino erityisesti tällaisissa ongelmatilanteissa säännöllisen harjauksen lisänä - tai apuna tilanteissa joissa harjauksen toteuttaminen on haasteellista. 1-TDC:n käyttö kannattaa aloittaa pienirotuisilla koirilla ennaltaehkäisevästi, ja viimeistään hammaskiven poiston jälkeen, jos ientulehdusta on todettu. Koirilla esiintyy myös immuuniperäisiä ientulehduksia jotka eivät liity pelkästään hammaskiven kertymiseen; myös tällaiset yksilöt hyötyvät 1-TDC:stä muun hoidon lisänä. Positiivista on myös hoitomyönteisyys, sillä 1-TDC:n annostelu on koiralle mieluista.

 

Kissojen kohdalla hampaiden harjaaminen saattaa nousta kynnyskysymykseksi

 

Kissoilla hammaskivi ei aina ole se varsinainen ongelman ydin; niillä esiintyy verrattain paljon sellaisia suun sairauksia jotka aiheuttavat mm. hampaiden syöpymistä, ientulehdusta ja kipua. Ienterveydestä huolehtiminen olisi erityisen tärkeää tällaisten yksilöiden kohdalla ja 1-TDC® on siihen helppo ja potilasystävällinen keino. Myös kissoille toki kertyy hammaskiveä ja eri yksilöiden alttius ongelmalle vaihtelee, mm. ulkokissoille jotka metsästävät ja syövät saaliinsa ei useinkaan kerry hammaskiveä niin herkästi kun sisällä eläville lajitovereilleen. Erityisesti sisäkissojen hampaiden harjaaminen - pennusta saakka - olisi suuterveyden kannalta erittäin hyödyllistä.

 

1-TDC:n annostelu on helppoa! Kissan tai koiran voidaan aluksi vain antaa herkutella ja nuolla kapselin sisältö, sillä eläimet pitävät 1-TDC:n mausta. Jatkossa tahnamainen sisältö puristetaan suoraan ikenien pinnalle ylähuulen alle. 

 

Kyseessä on eläin, eivät eläimet luonnossakaan harjaa hampaitaan ?

 

Eivät harjaa, mutta luonnonvaraisten koira- ja kissaeläinten ruokavalio koostuukin usein esim. kokonaisista saaliseläimistä joten ravintoa pureskellessa hampaatkin hankautuvat puhtaaksi.

Paitsi ruokavalio, monien lemmikkieläinten kallon, leukojen ja hampaiden rakenne on myös muuttunut huomattavasti kesyyntymisen myötä mistä johtuen ne ovat myös villejä sukulaisiaan alttiimpia näille ongelmille.

 

1-TDC on todella helppo annostella sekä kissoille että koirille. 1-TDC hakeutuu erityisen tehokkaasti tulehtuneisiin kohtiin - juuri sinne missä sitä tarvitaan !1-TDC on todella helppo annostella sekä kissoille että koirille. 1-TDC hakeutuu erityisen tehokkaasti tulehtuneisiin kohtiin - juuri sinne missä sitä tarvitaan ! Suun terveys on nykyaikana selkeästi yksi vaikuttavin tekijä koirien ja kissojen hyvinvointiin.

Ienterveydestä huolehtimisen tulisi olla jokaisen lemmikinomistajan prioriteettilistan kärjessä.

Pahanhajuista hengitystä saatetaan pitää jopa "normaalina".Paha haju ei ole normaalia, vaan kertoo edenneestä tulehduksesta.

Tulehtunut suu ei aiheuta pelkästään kipua, se voi aiheuttaa myös vakavia yleissairauksia